Vuil worden mag tijdens Buitenspeeldag!
Zoek geen excuus om binnen te blijven op woensdag 1 april. Die dag viert Vlaanderen al voor de achtste keer Buitenspeeldag! Laat de televisie en tabletten die namiddag voor wat ze zijn en rep je naar jeugdcentrum De Bogaard. De jeugddienst tovert er de terreinen om tot een ongezien speelparadijs. We vragen alle kinderen om hun (groot)ouders mee te brengen om samen te spelen. Verwacht je o.a. aan onbeperkt ravotten, springkastelen, boogschieten, dansmomenten en volksspelen. De Buitenspeeldag richt zich tot kinderen vanaf 3 jaar. Deelnemen is gratis.

meer info: jeugddienst, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be

Omgekeerde rijrichting voor Kabienstraat
Op 7 april wordt de rijrichting in Kabienstraat in Elsum omgekeerd. Dit na overleg met de bewoners. Sinds de invoering van het circulatieplan voor het centrum had de straat te kampen met heel wat sluipverkeer, vanuit Technische Schoolstraat richting Lebonstraat. Aankondigingsborden zullen bestuurders attent maken op de nieuwe verkeerssituatie.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Naamswijziging kinderen nog mogelijk tot eind mei
Op 1 juni 2014 is het nieuwe naamrecht van kracht gegaan voor Belgische kinderen. Voor een eerste gemeenschappelijk kind geboren vanaf 1 juni 2014 maken de ouders bij de geboorteaangifte de naamkeuze. Ze hebbben daarbij de keuze uit de naam van de vader of de naam van de moeder, de naam van de vader gevolgd door de naam van de moeder, of de naam van de moeder gevolgd door de naam van de vader. Voor gemeenschappelijke minderjarige kinderen geboren vóór 1 juni 2014, kunnen de ouders tot en met 31 mei 2015 samen een verklaring afleggen bij de dienst burgerzaken van de gemeente van de woonplaats om de naam van hun kinderen te veranderen volgens dit nieuwe naamrecht. Voor gemeenschappelijk meerderjarige kinderen is een naamswijziging op deze manier niet mogelijk.

meer info: dienst burgerzaken, 014 56 61 80, burgerzaken@geel.be

Sociaal Huis Geel lanceert digitale productencatalogus
Lokaal Bestuur Geel besliste in 2014 om alvast voor het Sociaal Huis in te stappen in het project van de Interbestuurlijke Producten- en Dienstencatalogus (IPDC). De IPDC is een databank die online wegwijsinformatie aanbiedt aan inwoners over de diensten van de verschillende overheden. Dit vanuit de idee dat heel wat dienstverlening die steden en gemeenten aanbieden gelijkaardig is.

De catalogus maakt het mogelijk uniforme Vlaamse producten en diensten over te nemen in een eigen digitale omgeving. Ook de updates op het Vlaamse niveau worden automatisch gesynchroniseerd met de lokale platformen. De aangeboden Vlaamse informatie werd aangevuld met informatie op Geels niveau.

Op www.digitaalsociaalhuis.be/geel krijgen inwoners de correcte informatie en de juiste doorverwijzing zodat ze goed voorbereid naar de juiste dienst of organisatie kunnen stappen. Voorlopig beperkt het platform zich tot informatieverstrekking. Op termijn moet de website uitgebreid worden met digitaal loket, zodat bepaalde aanvragen van thuis uit afgehandeld kunnen worden. Het platform gaat online op 1 april 2015.

meer info: http://www.digitaalsociaalhuis.be/geel/

Geel in teken van Palmenmarkt
Weer of geen weer, elk jaar trekt de Palmenmarkt duizenden bezoekers. Van vrijdag tot en met dinsdag barst dan een massaal volksfeest los. Jong en oud vinden hun weg naar deze kermis die zo'n 145 attracties telt. Traditiegetrouw wordt Palmenmarkt op vrijdagavond officieel geopend vanaf 17u met een kindershow, openingsspeech door de burgemeester, ballonnenwedstrijd en een Zeunt voor papa en mama. Door het uitbreiden van de kermis staat de opening dit jaar gepland in speeltuin De Waai. Om 18 uur nemen de 'Bellemannen' de kinderen mee voor enkele gratis ritjes op de foor. Plezier gegarandeerd! De openingsdag wordt afsloten met een spetterend vuurwerk om 22u, dat opgesteld staat tussen feestzaal De Waai en cultuurcentrum de Werft. Op zaterdag is het naar jaarlijkse gewoonte jaarmarkt. Die staat gepland in de Diestseweg en Kollegestraat vanaf 8u tot 's middags. Op dinsdag is het familiedag. Dan kan je op Palmenmarkt genieten van korting op de verschillende attracties. Tijdens de duur van Palmenmarkt kan je in het centrum van Geel bovengronds gratis parkeren.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be